Manuel Terapi

Manuel Terapi

Manuel terapi er en bred behandlingsform og er den terapiform der bruges oftest her i klinikken, hvis man har en problematik man gerne have fjernet eller i hvert fald mindre genererne og smertefuld. Når man vælger manuel terapi laves der altid en grundig undersøgelse forud, så man ved hvad der skal behandles og her afklares det også om der skal videre udredning til hvis det er påkrævet.

Manuel terapi betyder egentlig bare at man behandler med sine hænder. Manuel terapi bruges når der er nedsat bevægelighed som oftest også giver smerter til følge. Der bruges oftest en række af forskellige teknikker under behandlingen. Når man har nedsat bevægelighed er det oftest pga stramme og korte muskler eller opstået ved pludselig og ukoordineret bevægelse. Som oftest vil man hurtig mærke en forbedring og reduceret smerte billede. Manuel terapi bruges ikke hvis man er hypermobil.

Herunder en kort beskrivelse af nogle af de forskellige teknikker der kan indgå i Manuel terapi. Det er ikke nødvendigvis alle teknikkerne der bruges under alle behandlingerne.

Behandlingsteknikker

Muskel energi teknik:
Hvor man ved musklernes styrke kan flytte led på plads (MET)
Post isometrisk relaxation: Hvor man med musklers afslapning kan flytte led på plads.

Artikulering/Mobilisering: Hvor man bevæger i små blide ryk for at påvirke stramme ledbånd og ledkapsler.

Traktion: Trækbehandlinger hvor man trækker leddene en lille smule fra hinanden.

Manipulation : Højhastigheds greb som man kender ved f.eks. en kiropraktor (HVLAT).

Positionel release technique: Teknik hvor man kan afslappe musklerne vha. at finde musklens mest smertefrie position og holde den i en kort periode.

Myofascial release technique: En speciel massage teknik, hvor man arbejder på bindevævet.

Aktiv release technique: En speciel aktiv massage teknik, hvor man arbejder på bindevævet, og patienten bevæger musklen mens den behandles.

Kontakt Steen Jensen

61371670

sjcare4body@gmail.com

 

Åbningstider

Mandag: 10:00- 14:00
Tirsdag: 9:00-16:00
Onsdag: 9:00-16:00
Torsdag: 8:00-18:00
Fredag: 9:30-14:00
Lørdag: Lukket

embedgooglemap.net