Behandlinger

Smerter-Årsagssammenhæng

En skade er for så vidt ligegyldig om den er opstået ved arbejde, sport eller noget helt tredje. Det du skal være opmærksom på er om den er opstået pludselig, ved f.eks. fald på cykel, løb eller lignende. Eller er det mere kommet “snigende” og så pludselig lavet en forkert bevægelse?

De fleste skader opstår pga ubalancer i kroppen. Ubalancer enten centralt eller perifert.  “Perifert” forstået på den måde, at der kan være nogle ubalancer i det ene ben eller den ene arm, der gør at resten af kroppen skal kompenserer for disse ubalancer. Det kan også være “centralt” forstået på den måde at bækkenet, nedre ryg har en skævhed der gør at resten af kroppen skal kompenserer for denne skævhed.

 Rygsøjlen står ovenpå sacrum(korsbenet)og korsbenet sidder imellem vores hofteskål og er en del af bækkenet, så hvis der er en skævhed her vil det betyde at resten af kroppen skal kompenserer for denne skævhed. Og når kroppen skal kompenserer dagligt, under sport eller fysisk hårdt arbejde, vil det oftest fører til smerter og skader. Man kan sammenligne det med at, hvis man bygger et hus ovenpå et skævt fundament, så bliver resten af huset også skævt. På samme måde er det med bækkenet. Et skævt/dysfungerende bækken, opstået enten ved at man har slået det, ensidig bevægelse ved sport eller job som har givet muskel ubalancer. Eller skævhed efter graviditet, hvor bækkenet ikke helt har sat sig på plads igen, anbefales det at få det behandlet.

Serviceeftersyn af kroppen

Præcis som når du får lavet serviceeftersyn på bilen, vil det være en god ide at få lavet et serviceeftersyn af kroppen. Når kroppen ikke længere kan blive ved med at kompenserer for skævhederne centralt eller perifert, vil det i sidste ende føre til smerter og skader i kroppen. Det man ofte ser er at en skade kommer igen og igen det samme sted eller at smerten begynder at flytte rundt i kroppen. F.eks. en achilles problem begynder at gøre ondt i knæ, hofte eller i ryggen. Og sådan flytter smerten rundt fordi kroppen forsøger at kompenserer for denne skævhed og/eller ubalance  der er. Så inden du starter op på et genoptræningsforløb, så sikrer dig at der ikke er en dybereliggende årsag til din skade.

Få mest mulig ud af din træning/genoptræning eller på jobbet uden at din krop skal kompenserer for skævheder/ubalancer centralt eller perifert og book din tid til serviceeftersyn af kroppen (1.undersøgelse/behandling) 

Kontakt Steen Jensen

61371670

sjcare4body@gmail.com

 

Åbningstider

Mandag: 10:00- 14:00
Tirsdag: 9:00-16:00
Onsdag: 9:00-16:00
Torsdag: 8:00-18:00
Fredag: 9:30-14:00
Lørdag: Lukket

embedgooglemap.net